This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow us on:

Share LEXSHA!

ISM University of Management and Economics (Litauen)

Kontaktperson:

Tomas Sabaliauskas

 

E-mail:

                                                                              tomsab@ism.lt 

 

ISM University of Management and Economics etablerades 1999 som den första privatägda institutionen för ledarskapsutbildning i Litauen. De huvudsakliga grundarna av ISM är BI Business School, en av de största affärsskolorna i europa och Innovation Norway.

 

ISM erbjuder för närvarande ett brett och diversifierat utbud av utbildning:

Inkluderande kandidat och magisterprogram, doktorandprogram och företagsledarutbildning.

 

ISM curriculum som baserar sig på kompetensutveckling har let till ett ökat tryck mot traineeprogram, fallstudier, projektbaserat lärande där kunskap och kompetenser förenas. ISM är den förste att ta till sig en metod med affärscase som är allmänt använt av universitet over hela världen och som introducerar de förs affärscasen från Litauen.

 

ISM har på förberedande universitetsnivå överenskommelser med BI Norwegian Business School och INSEEC Bordeaux. På den akademiska nivån har ISM utvecklat program med INSEEC Paris University in France, University of Liege, Belgium, och2 program tillsammans med BI Norwegian Business School inom International Management och Master of Management.

ISM är det enda private universitet i Litauen som erbjuder doktorandstudier inom management och ekonomi. 2007 rankades ISM PhD program som nummer ett i Litauen av Science Council of Lithuania.

 

Aktiv medverkan i ett flertal internationella organisationer (BMDA, BSRUN, CEEMAN, EFMD, EIASM, ACC, EBEN, NLCC, EAIE) visar på ett stort engagemang av ISM i utvecklingen av managementutbildning i regionen.

 

 

www.ism.lt