This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow us on:

Share LEXSHA!

Université Bordeaux 1 (Frankrijk)

Contactpersoon: 

Amélie Perret

 

E-mail:

amelie.perret@u-bordeaux.fr

 

The University of Bordeaux (UB) is opgericht in januari 2014 door het bijeenbrengen van bestaande universiteiten en instituten. Open en humanistisch, the University of Bordeaux is gericht op het zijn van een plaats van vrijheid, creativiteit en verantwoordelijkheid. In lijn met de uitdagingen van de maatschappij, draagt UB bij aan de ontwikkeling van creatie, transmissie en versterking van kennis en de bevordering van kritisch denken.

 

De activiteiten van UB zijn: basis- en beroepstraining, wetenschappelijk en technologisch onderzoek, verspreiding van culturele en wetenschappelijke informatie, en internationale samenwerking.

 

UB verwelkomt meer dan 50.000 studenten, van wie er 6.000 buitenlands zijn, en 2.000 PHD studenten. Het is samengesteld uit:

  • 4 faculteiten: Sciences and Technology, Law and Economics, Health, Humanities
  • 2 instituten: Institute of Technology (IUT), Institute of Wine (ISVV), Institute of Teaching and Education (ISPE)
  • 3 onderzoeksafdelingen in Sciences and Technology, Social Sciences and Humanities, Health

 

UB biedt meer dan veertig internationale trainingen (bachelors, masters, phd) en is actief betrokken bij Europese programma’s zowel op het gebied van training als onderzoek. Het is de eerste universiteit in Frankrijk met betrekking tot deelname aan het Eramus Mundus programma.

 

 

www.u-bordeaux.fr